Japan Karate Association i Sverige

Japan Karate Association i Sverige är en gren av den stora världsomspännande organisationen som grundades i Japan redan år 1948. Här går denna organisation under förkortningen JKA, och heter på japanska för Nihon Karate Kyo Kai. Som organisation bygger Japan Karate Association sin grundläggande filosofi på grenen Shotokan karate, som är världens mest populära gren inom sporten. Här handlar det mycket om en enda japansk man som populariserade karate och gjorde den tillgänglig för allmänheten. Hans namn var Gichin Funakoshi och levde mellan åren 1868-1957. När det gäller Japan Karate Association i Sverige så grundades denna år 1972 under namnet Swedish Shotokan Association.

Jjapan karate associationapan Karate Association Sweden är också den enda organisation som har rätten att använda sig av namnet JKA i Sverige. Denna organisation i Sverige är sedan år 1973 utsedd av Japan Karate Association World Federation att vara representant för Shotokan karate i Sverige. Organisationen ger enskilda medlemmar i alla de olika svenska karateklubbarna och akademierna att ta del av en kunskap inom traditionen i denna sport som sträcker sig mer än 100 år tillbaka i tiden. Här handlar det också om en organisation som driver massor av klubbar. Den svenska grenen av denna organisation har idag hela 47 klubbar som finns från Ystad upp till Kiruna i norr.

Det finns en stor kunskap inom Japan Karate Association i Sverige

Om du tränar karate och vill veta mera om Shotokan karate kommer du alltid att få lära dig det bästa och det mesta på någon av de klubbar som drivs av JKA Sverige. Här kommer du att finna massor med kunskap. Bland annat finns det idag sex stycken instruktörer med över 30 års erfarenhet och utövande av karate. Cirka 30 stycken med 20 års erfarenhet och över 60 stycken med över tio års erfarenhet. På Japan Karate Association i Sverige kommer du alltid att få den bästa träningen inom Shotokan karate.