När det handlar om karate och platser som detta kan utföras och tränas på brukar namnet akademi användas. Här kommer du även precis som en akademiker behöva använda ditt sinne, hjärna och koncentration för att kunna nå de mål som du har satt upp för dig själv. I Sverige finns bland annat Eslöv Shotokan Karate Akademikarate akademi för de som är intresserade av sporten. Genom denna akademi bedrivs högkvalitativ träning där man satsar högt.

Akademin skapades av den kända utövaren Asghar Keshwardoost som har dubbla världsmästerskap i karate. Det första året tog Asghar Keshwardoost guld i både elit- och veteranklassen, och det andra året blev det guld i elitklassen. Hur som helst är inte detta den enda karate akademi du hittar i Sverige, utan det finns många olika att välja på. Har du intresset av att träna karate kommer du säkerligen att kunna hitta en bra akademi nära dig.

Detta gäller när du tränar på en karate akademi

När det handlar om karate är detta en sport som endast används i tävlingar och i självförsvar. Skulle du träna karate för att använda det i aggressivt syfte kommer du att riskera att bli utesluten ur den karate akademi du är medlem i. Är det så att du går in för din träning och verkligen satsar på denna sport, finns det ingen som kan säga var dina gränser ligger och hur långt du kan komma att nå. Det är något som är helt individuellt och handlar om hur mycket tid och träning man lägger ner på sporten. Det handlar även mycket om motivation och viljan om att bli bättre. Det som gäller är att hitta en bra klubb och en karate akademi du gillar. När du har hittat en karate akademi att träna på kommer du successivt att utveckla både sinne och teknik för sporten.