RIG Karategymnasiet

När det handlar om sporten karate är det många som utövar denna, och intresset för sporten är stor. Dock är det kanske inte så många som känner till att RIG Karategymnasiet finns. Här hittar du en plats där du som har stort intresse av karate kan kombinera dina studier med denna sport. RIG Karategymnasiet fungerar precis som ett vanligt idrottsgymnasuim, och här är detta kopplat till Fredrika Bremergymnasiet i Haninge kommun. Om du är den som passar för detta gymnasium kommer sista ansökningsdagen varje år till RIG Karategymnasiet vara den 1:e december.

Utbildningen du frig karategymnasietår på RIG Karategymnasiet går efter en läroplan som ha formats efter WKF´s regelverk. Utbildningen drivs av det Svenska Karateförbundet och Fredrika Bremergymnasiet. Här får du under utbildningens tid leva på en internatskola och du har alltid tillgång till det bästa gällande träningsanläggningar och professionella tränare. Den utbildning som du får på RIG Karategymnasiet kommer naturligtvis inte bara att handla om träning i karate. Här handlar det om en balanserad utbildning som ger dig en teoretisk utbildning inom alla ämnen som är grundläggande för en gymnasieutbildning. Du kommer också att få veta allt som en elitidrottare behöver gällande idrottspsykologi, träningslära, anatomi och näringslära för att bara nämna några av alla de olika ämnen som behandlas under denna utbildning.

Hur vet du om du passar för RIG Karategymnasiet

Egentligen är det ju precis som med alla andra sporter att du kommer att bli antagen på de meriter som du har. Det betyder att du måste ha tränat karate under ett antal år och inneha de talanger som behövs för att du ska bli antagen. Hur du ska veta att just du passar för RIG Karategymnasiet kommer att visa sig i ditt intresse och din inneboende energi och harmoni. Vilket är något som måste finnas hos alla som vill utveckla sina färdigheter inom karate och andra kampsporter.