Det Svenska Karateförbundet liknar andra förbund som finns inom olika sporter. Alltså en organisation för att hålla ordning på sporten och sätta de regler och stadgar som krävs för att bli en godkänd karate akademi. Till Svenska karateförbundet är alla de seriösa och godkända klubbarna och akademierna inom svensk karate anslutna.

Att vara ansluten till Svenska Karateförbundet har många fördelar. Det gör bland annat att din klubb kontisvenska karateförbundetnuerligt får reda på de nyheter, förändringar, aktiviteter och tävlingar som kommer att ske under årets gång. Precis som alla andra förbund drivs denna organisation av en årsstämma som ser till att välja ut vem som ska vara ordförande kommande period.

Svenska Karateförbundet är också den organisation som står bakom det svenska landslaget i karate. Detta kan du läsa mycket om på deras mycket bra och informativa hemsida. Här får du även mycket information om allt som rör karate i Sverige. Det går även att finna en lista över alla de godkända och seriösa klubbar och akademier som finns i Sverige. Hos Svenska Karateförbundet hittar du också information om vilka tävlingar som finns för dig som verkligen vill satsa på din sport.

Vilken nytta gör Svenska Karateförbundet för sporten?

För det första och det allra viktigaste, så sätter detta förbund upp de regler och stadgar som gäller för karate i Sverige. Detta är något som alla klubbar och akademier måste rätta sig efter. För att tävla inom denna sport måste du även ha en tävlingslicens för att det hela ska gå rätt till och att du ska ha alla de skydd som krävs för att tävla. Denna tävlingslicens ansöker du om hos Svenska Karateförbundet, och kan lätt finna instruktioner om hur det går till och ansökningsblankett på deras hemsida. Här kommer det då att bli något som kallas för kampsportsdelegationen som utfärdar denna licens.